Veghelse automobilist veroordeeld voor aanrijden bromfietser

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Veghelse automobilist veroordeeld voor aanrijden bromfietser
's-Hertogenbosch, 08 september 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 22-jarige man uit Veghel veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval op een rotonde in Loosbroek. Hij krijgt een taakstraf van 40 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.

De verdachte reed in februari van dit jaar met zijn auto in de verkeerde rijrichting over een rotonde in Loosbroek. Hij botste vervolgens tegen een vrouw op een bromfiets. De bestuurster hield een gebroken been en pols over aan het ongeval.
De rechtbank oordeelt dat de man zich schuldig maakte aan een ernstige verkeersovertreding door linksom over een rotonde te rijden. Anders dan de officier van justitie stelt, is er volgens de rechtbank geen sprake van roekeloos rijden, maar reed hij wel aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend. Daarom komt de rechtbank tot een lagere straf dan de officier van justitie had geëist.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er in het voordeel van de man rekening mee dat hij het door hem aangedane leed inziet. Hij informeerde een dag na het ongeval bij de ouders van het slachtoffer en bezocht haar een week later. De rechtbank legt geen onvoorwaardelijke rijontzegging op, omdat de verdachte zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk en het bezoeken van zijn school in Dronten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten