Verdachten 'politiemol'-zaak uit voorlopige hechtenis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Verdachten 'politiemol'-zaak uit voorlopige hechtenis
's-Hertogenbosch, 01 juni 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist de voorlopige hechtenis geschorst van 2 verdachten in de zogenaamde politiemol-zaak. De schorsing duurt totdat de strafzaak tegen hen inhoudelijk wordt behandeld.

Weliswaar bestaan tegen beide mannen ernstige verdenkingen en zijn ook gronden voor voorlopige hechtenis nog aanwezig. Maar de rechtbank oordeelt dat het persoonlijke belang van de mannen op dit moment zwaarder moet wegen dat het strafvorderlijke belang: de twee zitten nu al geruime tijd vast (sinds september 2015) en een inhoudelijke behandeling van hun zaak is niet op korte termijn te verwachten.

De hoofdverdachte, een 29–jarige ex-politieagent, mag de cel verlaten zodra hij zijn paspoort(en) heeft ingeleverd bij het Openbaar Ministerie. Hij mag Nederland niet uit. Een 46-jarige medeverdachte uit Eindhoven mag de penitentiaire inrichting morgenvroeg verlaten.

Voor beide mannen geldt dat ze zich niet schuldig mogen maken aan strafbare feiten en dat ze zich beschikbaar moeten houden voor verhoor door de Rijksrecherche.

De eerstvolgende zitting is op 19 december. Het gaat om een regiezitting.

Uitspraken

Meest gelezen berichten