Veroordeelde Bossche zwemschoolhouder weer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Veroordeelde Bossche zwemschoolhouder weer vast
's-Hertogenbosch, 04 oktober 2013

De voorwaardelijke invrijheidstelling van de veroordeelde Bossche zwemschoolhouder is geschorst. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant zojuist bepaald.

De zwemschoolhouder werd in mei 2011 in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor seksueel misbruik van een groot aantal kinderen tijdens hun zwemles. Na het uitzitten van tweederde van zijn gevangenisstraf is hij in juni 2013 voorwaardelijk in vrijheid gesteld.
De man is gisteren aangehouden, omdat hij volgens de officier van justitie bijzondere voorwaarden bij de voorwaardelijke invrijheidstelling zou hebben overtreden. De officier van justitie heeft de rechter-commissaris vandaag gevraagd de voorwaardelijke invrijheidstelling te schorsen.

De rechter-commissaris heeft de gevraagde schorsing van de voorwaardelijke invrijheidstelling toegewezen, omdat de man zich niet houdt aan afspraken met de reclassering. Dat betekent dat de man in de cel blijft. Het is vervolgens aan de officier van justitie een vordering bij de rechtbank in te dienen om zijn invrijheidstelling geheel of gedeeltelijk te herroepen. Tot aan de behandeling van dat verzoek bij de rechtbank zit de man vast.

Uitspraken

Meest gelezen berichten