Veroordeelde man mag voorlopig in Eindhoven verblijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Veroordeelde man mag voorlopig in Eindhoven verblijven
's-Hertogenbosch, 29 april 2010

De voorlopige voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft het gebiedsverbod dat de burgemeester van Eindhoven had ingesteld tegen een veroordeelde zedendelinquent geschorst. Dat betekent dat de man voorlopig in Eindhoven mag verblijven.

De burgemeester van Eindhoven besloot op 16 september vorig jaar dat de man vanaf 20 september 2009 diende weg te blijven uit Eindhoven zolang hij geen concrete resocialisatie, toezicht- of zorgafspraken zou maken. De voor zedendelicten veroordeelde man maakte bezwaar tegen dat besluit en stapte naar de rechter. De voorlopige voorzieningenrechter oordeelde in oktober 2009 dat de burgemeester niet bevoegd was de gebiedsontzegging op te leggen en dat de burgemeester een gemotiveerde beslissing op het bezwaar van de man moest nemen.

De burgemeester nam op 13 april 2010 een beslissing op het bezwaar van de man en handhaafde het gebiedsverbod. Tegen die beslissing stelde de man beroep in bij de bestuursrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch. Op 20 mei aanstaande buigt een meervoudige kamer zich over de kwestie.

Vooruitlopend op de behandeling van het beroep vroeg de man de rechtbank opnieuw een voorlopige voorziening te treffen en het gebiedsverbod langer dan 25 mei a.s. te schorsen. Daartoe heeft de voorzieningenrechter op 28 april jl. besloten. Dat betekent dat de man zich in Eindhoven mag begeven totdat de meervoudige kamer van de rechtbank uitspraak heeft gedaan en de voorlopige voorzieningenrechter geeft aan dat die uitspraak op korte termijn wordt verwacht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten