Veroordeling voor medeplegen ontvoering en zware mishandeling Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Veroordeling voor medeplegen ontvoering en zware mishandeling Helmond
's-Hertogenbosch, 31 mei 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 32-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor medeplegen van zware mishandeling en ontvoering.

De verdachte viel in de vroege avond van 11 november 2016 samen met 2 onbekend gebleven mededaders de woning van een man binnen. De bewoner werd geslagen, geblinddoekt, in een auto geduwd en meegenomen naar een onbekende plek. Vervolgens hebben de verdachte en zijn mededaders het slachtoffer  buitensporig mishandeld, een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp op zijn hoofd gezet, urenlang vastgehouden in een afgesloten auto en rond middernacht met een groot aantal verwondingen gedumpt op de openbare weg. Het slachtoffer liep een klaplong, meerdere gebroken ribben en een gebroken neus op.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte weliswaar is aangeduid als medepleger, maar bij de uitoefening van het geweld mogelijk een ondergeschikte rol had. Verder weegt mee dat de verdachte eerder is veroordeeld en dat het huidige delict is gepleegd in de proeftijd van deze veroordeling. Hij moet daarom daarnaast nog een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van 3 weken uitzitten. Ook moet de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 3.200 euro.

Uitspraak

Meest gelezen berichten