Vier jaar cel voor ontucht met pupillen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vier jaar cel voor ontucht met pupillen
's-Hertogenbosch, 04 september 2008

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft een 60-jarige leider van een jeugdvoetbalteam veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk voor het plegen van ontucht met vier pupillen. De rechtbank houdt er serieus rekening mee dat de verdachte in de toekomst opnieuw in de fout zal gaan, en bepaalde daarom de proeftijd op vijf jaar.

De verdachte pleegde de ontucht in de periode tussen augustus 2006 en juni 2007. Hem was nog ontucht met een vijfde minderjarige ten laste gelegd, maar de rechtbank achtte dat niet bewezen.

De rechtbank houdt bij de hoogte van de straf rekening met het verleden van de verdachte. In 1988 werd hij al eens veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan drie voorwaardelijk voor ontucht met een minderjarige. De verdachte schreef begin jaren tachtig ook al een – deels autobiografisch - boek over pedofilie.

In de hoogte van de straf weegt ook mee dat de verdachte zich totaal niet bekommerde om het lot van de slachtoffers, terwijl zij in een afhankelijke positie ten opzichte van hem stonden. Van die situatie heeft de verdachte ernstig misbruik gemaakt, aldus de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten