Voormalig docente krijgt taakstraf voor ontucht en grooming met leerlingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Voormalig docente krijgt taakstraf voor ontucht en grooming met leerlingen
's-Hertogenbosch, 05 maart 2015

Een 31-jarige vrouw uit Tilburg is zojuist door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Ze pleegde als lerares ontucht met twee minderjarige leerlingen en maakte zich schuldig aan grooming met één van hen.

De vrouw was geschiedenisdocente op een middelbare school in ’s-Hertogenbosch toen ze in september en oktober 2013 ontucht pleegde met twee leerlingen van die school. Ze masseerde het lichaam van een destijds zestienjarige jongen, likte zijn gezicht en kneep in zijn billen. Met een vijftienjarige jongen pleegde ze vergaande seksuele handelingen. Daarnaast stuurde de vrouw beide leerlingen veelvuldig WhatsApp-berichten met veelal een seksueel getinte lading. Bovendien maakte ze zich schuldig aan grooming door de vijftienjarige jongen berichten te sturen om hem zover te krijgen met haar af te spreken en ontuchtige handelingen te verrichten.

Het plegen van ontucht met minderjarigen kan hen ernstige psychische, emotionele en lichamelijke schade bezorgen. De vrouw maakte inbreuk op de lichamelijke integriteit en persoonlijke levenssfeer van de aan haar zorg en opleiding toevertrouwde jongens. Ze overschreed daarmee grenzen, waarbij zij zich door haar eigen lustgevoelens liet leiden. In strafmatigende zin houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de vrouw in de periode dat er aangifte werd gedaan te maken had met grote persbelangstelling en daar veel last van had.

Uitspraken

Meest gelezen berichten