Oud-elftalleider die seksadvertenties verspreidde wordt veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Oud-elftalleider die seksadvertenties verspreidde wordt veroordeeld
's-Hertogenbosch, 08 augustus 2017

Een man uit Veghel krijgt 2 maanden voorwaardelijke celstraf en 100 uur taakstraf opgelegd voor het publiceren van verzonnen seksadvertenties namens clubleden en hun vrouwen van een voetbalclub uit Mariaheide. Daarnaast veroordeelt de rechtbank Oost-Brabant hem vandaag tot het betalen van 5 schadevergoedingen.

De 41-jarige oud-elftalleider plaatste in 2013 en 2015 op diverse landelijke en lokale internetsites verzonnen seksadvertenties uit naam van 5 leden van de plaatselijke voetbalclub uit Mariaheide. De verdachte deed dit uit wraak omdat hij in 2002 als elftalleider door deze leden zwart zou zijn gemaakt. Zo schreef hij zogenaamd namens een clublid en zijn vrouw een advertentie met onder meer de tekst “Wij zijn op zoek naar een leuk paar van rond de 45 jaar voor seks. Wij zijn in voor alle vormen van seks”. De verdachte vermeldde daarbij voornamen en telefoonnummers van de betrokkenen en in 2 gevallen ook foto’s van hen. In 2 gevallen zijn de in de advertentie vermelde personen benaderd door belangstellenden.

Eigenrichting ontoelaatbaar

De rechtbank oordeelt dat de verdachte een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de privacy van de slachtoffers. In deze gevallen van smaad kunnen lange tijd gevoelens van angst, onrust en onveiligheid blijven bestaan. Zeker binnen een kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent. De rechtbank beschouwt een dergelijke wraakactie als ontoelaatbaar: eigenrichting ondermijnt de rechtsstaat.
In het voordeel van de verdachte weegt de rechtbank mee dat hij geen strafblad heeft. Ook heeft de verdachte volledig aan het onderzoek meegewerkt en berouw getoond voor zijn handelen.
De voorwaardelijke straf van de rechtbank van 2 maanden is hoger dan de 2 weken die de officier van justitie eiste. De taakstraf van 100 uur is gelijk aan de eis. Dat laatste geldt ook voor de schadevergoedingen die de man moet betalen aan de 5 slachtoffers: variërend van 750 tot 1.000 euro.

Uitspraak

Meest gelezen berichten