Vrijspraak voor man die 700 kilo caustic soda in bedrijf had opgeslagen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrijspraak voor man die 700 kilo caustic soda in bedrijf had opgeslagen
's-Hertogenbosch, 08 september 2016

Een 53-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken van het bezit van 700 kilo caustic soda.

De zakken met caustic soda werden in februari van dit jaar in het garagebedrijf van de man aangetroffen. Caustic soda kan gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. De man verklaarde dat hij hiervan niet op de hoogte was en het product gebruikte om de vloer van zijn garage te reinigen.

Geen opzet

De rechtbank oordeelt dat niet kan worden bewezen dat de verdachte wist of ernstige reden had te vermoeden dat de inhoud van de zakken gebruikt kan worden om drugs mee te maken. De rechtbank neemt hierbij mede in aanmerking dat er bij de man geen andere stoffen of goederen zijn aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs en dat er een toepassing is gevonden voor caustic soda als reiniger.

Uitspraken

Meest gelezen berichten