Vrijspraak voor man uit Uden voor hennepteelt en diefstal elektriciteit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrijspraak voor man uit Uden voor hennepteelt en diefstal elektriciteit
's-Hertogenbosch, 09 oktober 2015

De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 33-jarige man uit Uden vrij van hennepteelt en diefstal van elektriciteit.

De politie trof in 2011 een hennepkwekerij aan in een woning in Uden. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat de verdachte bij de kwekerij betrokken was. De verdachte was eigenaar van het pand, maar woonde daar in de periode dat de hennepkwekerij er moet zijn geweest zelf niet. Hij had zijn woning verhuurd. De politie deed echter onvoldoende onderzoek naar die huurder waardoor de verklaring van de verdachte niet kon worden getoetst. Uit de verklaringen van buurtbewoners blijkt verder niet duidelijk dat de verdachte bij de woning is geweest toen de hennepkwekerij in bedrijf was. Wel waren er ten tijde van het aantreffen van de hennepkwekerij drie andere personen in de woning aanwezig. Twee van deze drie personen hebben bij de politie een verklaring afgelegd. Deze personen verklaren echter niet over betrokkenheid van de verdachte bij de hennepkwekerij.

'Het strafdossier laat al met al dus alternatieve scenario’s open die niet buiten redelijke twijfel terzijde kunnen worden gesteld', aldus de rechtbank. En dat moet volgens de rechtbank leiden tot vrijspraak.

Uitspraken

Meest gelezen berichten