Vrijspraak voor poging zware mishandeling in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrijspraak voor poging zware mishandeling in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 08 april 2016

De rechtbank Oost-Brabant spreekt 2 mannen van 36 en 50 jaar uit Eindhoven vrij van een poging tot zware mishandeling in Eindhoven. Volgens het Openbaar Ministerie sloegen de mannen in mei 2013 een ander met stokken.

Beide verdachten ontkennen dat zij het slachtoffer met een stok tegen het hoofd en lichaam hebben geslagen. Hun lezing over het gebeuren wordt onder meer gesteund door een verklaring van een getuige die bij de oudere verdachte was. Daarnaast stelt de rechtbank vast dat het door een andere getuige opgeven signalement van de twee daders -2 jongemannen van 30 jaar- niet bij de oudere verdachte past. Verder heeft de jongste verdachte verklaard dat er 2 confrontaties zijn geweest en dat hij enkel bij de eerste confrontatie aanwezig was. Bij die eerste confrontatie heeft hij met een tak een slaande beweging naar het slachtoffer gemaakt, waarbij hij het slachtoffer mogelijk op zijn hand heeft geraakt. De tweede confrontatie zou het moment zijn geweest waarop het slachtoffer door meerdere personen met stokken is geslagen en hem fors letsel is toegebracht. De verklaring van de jongste verdachte dat hij niet bij deze geweldpleging aanwezig was, wordt ondersteund door de verklaring van het slachtoffer. Aan de omstandigheid dat in de voertuigen van beide verdachten stokken zijn aangetroffen met het bloed van het slachtoffer en dat de oudere verdachte het slachtoffer eerder dreigend had gewaarschuwd uit Eindhoven weg te gaan, kan volgens de rechtbank geen doorslaggevende betekenis worden toegekend. Dat betekent dat er onvoldoende bewijs is. De rechtbank spreekt de verdachten daarom vrij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten