Vrijspraak voor stalking dochter en ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrijspraak voor stalking dochter en ex-partner
's-Hertogenbosch, 04 augustus 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 43-jarige man vrijgesproken van belaging. Volgens het Openbaar Ministerie stalkte de man zijn dochter en ex-partner. De rechtbank oordeelt echter dat daarvoor geen bewijs is.

De rechtbank heeft vastgesteld dat de man in juni 2014 in Uden op 7 dagen voor het raam van het schoollokaal van zijn dochter heeft gestaan. De vader erkent dit ook en verklaarde dat hij daar aanwezig was omdat hij zich zorgen maakte over zijn dochter. Hij wilde haar kort zien. De man heeft nimmer contact gezocht met zijn dochter of ex-partner, maar alleen eenmaal naar zijn dochter gezwaaid en haar een kushandje toegeworpen toen ze terugkwam van een schoolreisje.

De rechtbank komt niet tot de overtuiging dat de man de bedoeling had om inbreuk te maken op de persoonlijke levenssfeer van zijn dochter en zijn ex-partner of dat hij hen wilde dwingen iets te doen of hen vrees wilde aanjagen. De rechtbank legde de man eerder in een civiele procedure een contactverbod op met zijn dochter. Maar dat was nog niet aan de orde toen de man bij de school van zijn dochter stond.

De rechtbank begrijpt dat de dochter en de ex-partner het handelen van de man mogelijk als hinderlijk hebben ervaren. Maar zijn gedragingen leiden naar hun aard, duur en frequentie niet tot de conclusie dat sprake is van stelselmatigheid. En dat is nodig om te komen tot een veroordeling voor belaging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten