Vrijspraak voor vermeende steekpartij in Rosmalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrijspraak voor vermeende steekpartij in Rosmalen
's-Hertogenbosch, 24 augustus 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 28-jarige man uit Irak vrijgesproken van een steekincident.

Volgens het Openbaar Ministerie stak de man in november vorig jaar in het AZC Rosmalen tijdens een vechtpartij met een mes in de rug van een ander en had hij het opzet het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.
De rechtbank is er niet van overtuigd dat de verdachte verantwoordelijk is voor het toegebrachte letsel. De verklaringen van getuigen bevatten namelijk op belangrijke punten de nodige tegenstrijdigheden. Zo wordt onder meer wisselend verklaard over de aanleiding en de gang van zaken vóór en tijdens de vechtpartij. Een getuige spreekt over een handgemeen tussen beide mannen, waarna de verdachte even wegging en terugkwam met een mes. Het slachtoffer verklaarde zelf niet over een vertrek en terugkomst van de verdachte. Een andere getuige stelt dat hij ruzie kreeg met de verdachte, dat de verdachte hem wilde neersteken, maar dat het slachtoffer tussenbeide kwam en werd geraakt. Naast deze tegenstrijdige verklaringen wijst de rechtbank er onder meer op dat er mogelijk sprake was van een tweede persoon met een mes, maar omdat die niet is achterhaald, kan een eventuele andere dader worden bevestigd noch uitgesloten. Ook zat er geen mesje in het heft van een scheermes dat de verdachte in zijn hand had toen hij na het incident werd overmeesterd. Onderzoek aan het bloed dat op het heft werd aangetroffen leverde ook geen resultaat op.
Alles afwegende oordeelt de rechtbank dat er redelijke twijfel is of de verdachte degene is die de verwondingen heeft toegebracht, zodat hij moet worden vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten