Vrouw krijgt celstraf voor drugssmokkel Eindhoven Airport

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrouw krijgt celstraf voor drugssmokkel Eindhoven Airport
's-Hertogenbosch , 25 september 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 51-jarige vrouw uit Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De vrouw smokkelde in maart van dit jaar bijna 2 kilo opium het land uit.

De vrouw verpakte de drugs in 8 pakketjes en plakte die onder haar kleding op haar lichaam. Ze ging vervolgens op Eindhoven Airport door de securitycheck om het vliegtuig naar Londen te nemen. Daar werd ze betrapt en aangehouden.
 
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het gebruik van opium schadelijk is voor de volksgezondheid. De verspreiding en handel in opium wordt zowel direct als indirect in verband gebracht met vele vormen van criminaliteit en overlast. Handelingen om dergelijke drugs op de markt te brengen bestraft de rechtbank daarom streng. De vrouw ging bovendien eerder in de fout. Ze is twee keer veroordeeld tot aanmerkelijke onvoorwaardelijke celstraffen voor drugssmokkel. De vrouw is echter niet of onvoldoende bereid haar criminele gedrag te veranderen. De rechtbank veroordeelde de vrouw daarom tot dezelfde straf die de officier van justitie had geëist.
De rechtbank ziet, anders dan de officier van justitie, geen aanleiding om de vrouw na haar detentie in een woonvoorziening op te laten nemen. De vrouw maakte hier ook zelf bezwaar tegen. Wel legt de rechtbank verplicht reclasseringscontact en een meldplicht op als bijzondere voorwaarden gekoppeld aan de voorwaardelijke celstraf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten