Vrouw krijgt tbs met dwangverpleging voor pogingen tot moord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrouw krijgt tbs met dwangverpleging voor pogingen tot moord
's-Hertogenbosch, 25 juni 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 46-jarige vrouw ontslagen van alle rechtsvervolging voor twee pogingen tot moord in een kliniek in Eindhoven en een mishandeling in een penitentiaire inrichting (PI) in Zwolle.

De vrouw probeerde in augustus vorig jaar tijdens haar verblijf in een psychiatrische kliniek in Eindhoven twee medepatiënten van het leven te beroven. Ze stak het ene slachtoffer meerdere keren in de borst en de ander in de keel/nek en rug. 
 
Daarnaast mishandelde de vrouw een medewerkster van de PI, waar zij verbleef tijdens haar voorarrest voor de twee moordpogingen. Ze kraste de medewerkster in haar hals met een gekartelde plastic verpakking van een contactlens.

Strafbaarheid

De vrouw is onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Uit hun rapporten blijkt kort gezegd dat bij de vrouw sprake is van schizofrenie. De rechtbank neemt de conclusies van de deskundigen over en beschouwt de vrouw als volledig ontoerekeningsvatbaar. De verdachte wordt ontslagen van alle rechtsvervolging. De rechtbank oordeelt dat het vanwege veiligheidsrisico’s noodzakelijk is de vrouw tbs met dwangverpleging op te leggen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten