Vrouw veroordeeld voor 2 verkeersongevallen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrouw veroordeeld voor 2 verkeersongevallen
's-Hertogenbosch, 30 juni 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 69-jarige vrouw uit Eindhoven veroordeeld voor het veroorzaken van 2 verkeersongevallen, waarvan één met dodelijke afloop. De vrouw krijgt een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van 24 maanden. Daarnaast legt de rechtbank haar een geldboete van 750 euro op en een voorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden.

De vrouw reed op 12 april vorig jaar ter hoogte van Son en Breugel op de snelweg A50 toen ze achter op een motor botste. De motorrijder viel en kwam om het leven. Volgens de rechtbank heeft de vrouw niet voldoende op de weg gelet en merkte ze daardoor de motorrijder voor haar niet tijdig op. Volgens de rechtbank heeft de vrouw aanmerkelijk onoplettend gereden. Een maand eerder veroorzaakte de vrouw eveneens een ongeluk met haar auto. Ze kwam in botsing met een fietser nadat ze op een kruispunt in Eindhoven de fietser geen voorrang verleende. De fietser raakte hierbij gewond. Volgens de rechtbank heeft ze daarmee verwijtbaar gevaar en hinder op de weg veroorzaakt.

De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de verdachte in de periode van ruim een maand 2 verkeersongevallen heeft veroorzaakt. Aan de nabestaanden van de motorrijder is een groot en onherstelbaar leed toegebracht. De rechtbank vindt het zorgelijk dat de vrouw er geen verklaring voor heeft dat zij tot 2 keer toe in korte tijd een verkeersdeelnemer volledig over het hoofd heeft gezien. Daarom legt de rechtbank haar een lange rijontzegging op. In haar voordeel weegt mee dat de vrouw oprecht berouw heeft getoond en er blijk van heeft gegeven dat zij inziet dat zij de nabestaanden leed heeft berokkend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten