Vrouw veroordeeld voor stalken dochter en schoonzoon

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrouw veroordeeld voor stalken dochter en schoonzoon
's-Hertogenbosch, 25 mei 2016

Een 67-jarige vrouw uit Someren is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 87 dagen voorwaardelijk. Ze belaagde gedurende enige maanden haar dochter en schoonzoon en beledigde de laatste.

De vrouw uit Someren was het niet eens met de relatie tussen haar dochter en haar vriend. Ze bleef haar dochter daarom lastigvallen en probeerde haar dochter te overtuigen de relatie te beëindigen. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de vrouw in februari tot en met mei 2014 iedere dag, vaak meerdere keren, ongevraagd en onaangekondigd bij haar dochter thuis kwam. Ze belde ook gemiddeld 10 tot 20 keer per dag en controleerde haar dochter in al haar bezigheden. Ook bestookte de verdachte de kennissen, vrienden en familie van haar dochter met telefoontjes, mails en facebookberichten. Ditzelfde deed de vrouw bij de vriend van haar dochter. Daarnaast beledigde zij de man door hem meerdere keren uit te schelden.

De vrouw heeft volgens de rechtbank op een beknellende manier uiting gegeven aan haar moedergevoelens. De rechtbank weegt verder mee dat de vrouw niet eerder is veroordeeld en dat zij zoals de psychiater en de psycholoog adviseren, verminderd toerekeningsvatbaar is. Omdat de vrouw duidelijk heeft gemaakt dat zij niet zal meewerken aan een psychologische behandeling, ziet de rechtbank hiervan af. De rechtbank legt een grotendeels voorwaardelijke celstraf op om haar ervan te weerhouden opnieuw inbreuk te maken op de persoonlijke levenssfeer van het gezin van haar dochter. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden, onder meer een contactverbod met de dochter, schoonzoon en kleinzoon en een gebiedsverbod met een proeftijd van 3 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten