Laden...

Vrouw veroordeeld voor stalken oud-profvoetballer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vrouw veroordeeld voor stalken oud-profvoetballer
's-Hertogenbosch, 19 december 2016

Een 54-jarige vrouw uit ’s-Hertogenbosch is schuldig aan het stalken van een oud-profvoetballer van FC Den Bosch en zijn ouders. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt de vrouw tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 maanden. Ook mag zij de komende 2 jaar geen contact zoeken met haar slachtoffers en moet ze meewerken aan reclasseringstoezicht.

De vrouw stalkte de oud-profvoetballer en zijn ouders van juni 2014 tot en met mei 2015. Ze stuurde hen in die periode veelvuldig brieven, kaarten en voorwerpen. Ook zocht ze contact met hun familieleden en kennissen.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat het leven van de slachtoffers lange tijd in behoorlijke mate verstoord werd door de verdachte. Ze is er meerdere keren op gewezen dat zij daarmee moest stoppen. Ze bleek echter niet voor rede vatbaar en zelfs interventies van de politie weerhielden haar er niet van om de familie te blijven lastigvallen. Uit de slachtofferverklaring van de ouders blijkt dat dit een zware wissel trok op hun gezinsleven en veel spanningen veroorzaakte.
De rechtbank oordeelt dat aan de vrouw een strak kader nodig is om herhaling te voorkomen. Daarom legt de rechtbank een voorwaardelijke celstraf op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan met een proeftijd van 3 jaar. De vrouw moet onder meer meewerken aan een diagnostisch onderzoek en een ambulante behandeling als de reclassering dit nodig vindt. Verder krijgt ze een contactverbod van 2 jaar en mag ze in die periode ook geen wedstrijden bezoeken van de voetballer. De vrouw moet daarnaast een schadevergoeding van in totaal ruim 500 euro betalen aan de ouders.

Uitspraken