Vughtse sportclubs hoeven huurverhoging niet te betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vughtse sportclubs hoeven huurverhoging niet te betalen
's-Hertogenbosch ,, 21 mei 2015

Een zwemvereniging, basketbalvereniging en badmintonclub uit Vught hoeven voor het seizoen 2014/2015 geen verhoogde huur van bijna vijftig procent te betalen aan de eigenaar van sportcomplex Ouwerkerk. Dit bepaalde de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De eigenaar van het sportcomplex en de gemeente Vught kwamen er samen niet uit over de hoogte van de gemeente subsidie voor het gebruik van onderdelen van het complex, zodat de Vughtse clubs tegen een laag tarief de faciliteiten konden blijven huren voor het seizoen 2014/2015. Omdat het de eigenaar van het complex en de gemeente niet lukte om tot overeenstemming te komen, was de eigenaar van plan de huur met bijna vijftig procent te verhogen.

De clubs gingen de afgelopen seizoenen stilzwijgend akkoord met verlenging voor telkens één seizoen. Tegen de onverwachte huurverhoging van het huidige seizoen maakten de clubs echter bezwaar en stapten naar de rechter. 

De kantonrechter oordeelt dat de eigenaar te laat was met de aankondiging van de verhoging voor het seizoen 2014/2015. Daarom moet de eigenaar de oude, lagere tarieven voor deze periode handhaven. De eigenaar mag wel een gebruikelijke kleine huurverhoging van twee tot drie procent toepassen. De rechter verplicht de eigenaar van het sportcomplex verder om de huurovereenkomst uit te dienen tot 1 augustus 2015. De eigenaar heeft de overeenkomsten met de sportclub inmiddels wel tijdig opgezegd tegen die datum. Dan lopen de huidige contracten af. Het staat de partijen vrij om nieuwe afspraken te maken voor de daarop volgende seizoenen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten