Vughtse tennisvereniging mag lichtmasten in gebruik nemen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vughtse tennisvereniging mag lichtmasten in gebruik nemen
's-Hertogenbosch, 29 december 2015

Tennisvereniging Woburnpark mag 6 lichtmasten in gebruik nemen. De rechtbank Oost-Brabant verbindt wel enkele voorschriften aan de vergunning die hiervoor door de gemeente Vught werd verleend.

De tennisvereniging vroeg een vergunning aan om 6 lichtmasten van 10 meter hoog te plaatsen, zodat er in de avonduren langer kan worden doorgespeeld. De gemeente verleende deze vergunning in maart vorig jaar. Een aantal omwonenden maakte hiertegen tevergeefs bezwaar. Ze stapten daarom naar de rechter, die de gemeente in februari in een tussenuitspraak opdroeg de vergunning aanvullend te motiveren. Dit deed de gemeente, maar niet tot tevredenheid van de omwonenden.

De omwonenden zijn bang dat zij vaker hinder zullen hebben van geluidsoverlast van spelers en bezoekers omdat met het plaatsen van lichtmasten ook in de avonduren zal worden getennist. Bovendien stelt een aantal omwonenden overlast te vrezen van het felle licht, zeker als de bladeren van de bomen zijn gevallen.

De rechtbank oordeelt dat de omwonenden op twee punten terechte kritiek hebben op het onderliggende geluidsrapport. Volgens de rechtbank heeft de gemeente echter bij het maken van de belangenafweging deze punten voldoende onderkend. Gelet op de lange aanwezigheid van het tennispark en de noodzaak voor het aanbrengen van verlichting op het park, oordeelt de rechtbank dat de gemeente in redelijkheid voorrang kon geven aan de belangen van de tennisvereniging boven de belangen van de omwonenden. Wel verbindt de rechtbank enkele voorschriften aan de vergunning. Zo mag onder meer met de verlichting aan tot uiterlijk 22.00 uur worden gespeeld, en als er officiële competitiewedstrijden zijn op donderdag en vrijdag tot 23.00 uur (op 2 van de 3 beschikbare banen). Verder mogen motorvoertuigen het parkeerterrein na 21.00 uur niet meer oprijden en moet het terrein na 22.15 uur en op wedstrijddagen uiterlijk om 23.15 uur verlaten zijn. Ook mag er na 19.00 uur geen muziek meer worden gedraaid op het terras bij de kantine en geen apparatuur worden gebruikt die herrie maakt, zoals een tractor of een bladblazer. Door deze voorwaarden wordt de impact op de leefomgeving door het intensievere gebruik van het tennispark met verlichting, in aanzienlijke mate beperkt, oordeelt de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten