Vughtse vastgoedondernemer onder voorwaarden vrij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Vughtse vastgoedondernemer onder voorwaarden vrij
's-Hertogenbosch, 25 november 2015

De 50-jarige Vughtse vastgoedondernemer die op 2 november van dit jaar in bewaring is gesteld, komt onder voorwaarden vrij. De rechtbank Oost-Brabant heeft een verzoek van zijn curatoren toegewezen om de inbewaringstelling te schorsen. Deze schorsing gaat vandaag in.

Voorgeschiedenis

De vastgoedondernemer werd op 27 oktober jl. persoonlijk failliet verklaard, waarbij een rechter-commissaris en twee curatoren werden benoemd. Omdat de man zich volgens de rechter-commissaris niet houdt aan de verplichtingen uit de Faillissementswet, waaronder de plicht curatoren informatie te verstrekken, vroeg de rechter-commissaris een dag na het faillissement de rechtbank om de man vast te zetten.
De rechtbank wees dit verzoek toe en de man zat sinds 2 november vast in het huis van bewaring. Op 5 november verzocht de man om opheffing of schorsing van zijn inbewaringstelling, maar dit wees de rechtbank af.

Beslissing van de rechtbank

De curatoren vroegen de rechtbank op 24 november de inbewaringstelling onder voorwaarden te schorsen. De rechtbank oordeelt dat de man nog altijd geen volledige openheid van zaken heeft gegeven over zijn vermogen en dat hij dus zijn informatieplicht nog niet volledig is nagekomen. Hoewel volgens de rechtbank dwang nog steeds nodig is, hoeft deze dwang op dit moment niet zover meer te gaan als de vrijheidsberovende gijzeling. De rechtbank schorst daarom de inbewaringstelling onder voorwaarden. Deze voorwaarden houden in dat de man informatie aan de curatoren moet verstrekken over de herkomst van twee tranches contant geld (113.410 en 97.900 euro) die hij aan de curatoren gaf. Ook moet hij de exacte locatie noemen van een derde tranche van circa 90.000 euro en dit bedrag aan de curatoren afgeven. Daarnaast mag de man geen vermogensbestanddelen aan de boedel onttrekken en niet zonder toestemming van de rechter-commissaris naar het buitenland vertrekken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten