Werven minderjarige meisjes voor prostitutie: 5 jaar celstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Werven minderjarige meisjes voor prostitutie: 5 jaar celstraf
's-Hertogenbosch , 23 juli 2015
Een 41-jarige man uit Dordrecht is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor mensenhandel. Hij wierf 3 minderjarige meisjes om in de prostitutie te werken en deed bij een ander meisje een poging daartoe.
 

De man benaderde via internet minderjarige meisjes en deed zich daarbij voor als vrouw. Hij stelde hoge inkomsten in het vooruitzicht als de meisjes in de prostitutie zouden gaan werken en mee zouden werken aan seksfilms. Maar eerst liet de man ze ‘auditie’ doen om te kijken of ze goed genoeg waren voor seks met andere mannen. Op deze manier overreedde hij 2 meisjes van 15 jaar om onbetaalde, onbeschermde seks met hem te hebben. Hiervan maakte hij foto’s en films.
 
De man wist een van de 15-jarige meisjes bovendien over te halen om in de prostitutie te gaan werken. Hij plaatste een advertentie, regelde klanten en vervoerde het meisje naar deze klanten. Ruim een jaar lang liet hij haar met verschillende mannen onbeschermde seks hebben en moest zij ongeveer de helft van haar inkomsten aan hem afstaan. Bovendien had de man ook zelf vele malen onbeschermde seks met het meisje toen ze voor hem werkte. Volgens de man was dit een tegenprestatie voor bewezen diensten. Hij maakte ook hiervan foto’s en films.

Vrijspraak

 

Volgens de officier van justitie maakte de man zich ook ten aanzien van 2 andere jonge vrouwen schuldig aan mensenhandel. De rechtbank oordeelt echter dat er onvoldoende bewijs is dat hij die vrouwen dwong tot prostitutie. Een meisje van 17 jaar had vrijwillig seks met hem. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van deze feiten en komt zodoende uit op een lagere straf dan de officier van justitie eiste.
 
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij minderjarige slachtoffers heeft uitgekozen en dat hij de gezondheid van de meisjes in de waagschaal stelde door ze onbeschermde seks te laten hebben. Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank ook mee dat de man volgens een psycholoog/psychotherapeut licht verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de delicten pleegde. Zijn gedrag werd beïnvloed door een seksuele stoornis en narcistische trekken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten