Laden...

Woningoverval met geweld tegen 88-jarige bewoner: 6 jaar cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Woningoverval met geweld tegen 88-jarige bewoner: 6 jaar cel
's-Hertogenbosch, 13 februari 2017

De rechtbank heeft 2 mannen (29 en 31 jaar) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Ze pleegden vorig jaar een woningoverval in Oss en gebruikten geweld tegen de hoogbejaarde bewoner.

De verdachten drongen in mei 2016 in Oss op klaarlichte dag een woning binnen van een 88-jarige man. De 29-jarige verdachte sloeg het slachtoffer in het gezicht en dwong hem naar zijn slaapkamer op de bovenverdieping te gaan. De andere verdachte hield intussen een (nep)vuurwapen in de rug van de man. Het slachtoffer moest in de slaapkamer op zijn bed gaan zitten en kreeg een deken over zijn hoofd gegooid. De 29-jarige verdachte ging daarna op de gehele bovenverdieping op zoek naar waardevolle spullen. De jongste verdachte bond vervolgens de polsen en benen van het slachtoffer vast. Beide verdachten verlieten de woning met zo’n 1.300 euro aan contant geld en 2 gouden kettinkjes van de overleden vrouw van het slachtoffer.

De rechtbank rekent het de verdachten aan dat zij het slachtoffer op brutale wijze en met gebruik van geweld hebben overvallen en van zijn vrijheid hebben beroofd en beroofd gehouden. Dergelijke delicten zorgen voor gevoelens van angst en onveiligheid bij het slachtoffer dat zich juist in zijn eigen woning geborgen moet voelen. Ook in de maatschappij zorgen dit soort delicten voor onrust en een onveilig gevoel. De 31-jarige verdachte pleegde de woningoverval bovendien in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank bepaalt daarom dat hij een eerder opgelegde voorwaardelijk gevangenisstraf van 3 maanden alsnog moet uitzitten.

Uitspraken