Laden...

Tbs met dwangverpleging voor dubbele poging doodslag in supermarkt Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Tbs met dwangverpleging voor dubbele poging doodslag in supermarkt Eindhoven
's-Hertogenbosch, 04 september 2018

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 41-jarige man ontslagen van alle rechtsvervolging voor 2 pogingen tot doodslag in een supermarkt in Eindhoven.

De verdachte viel vorig jaar november 2 personen aan met een mes in een supermarkt in Eindhoven. Eerst sneed hij een bezoeker van de supermarkt met het mes in haar hals en daarna stak hij haar meerdere malen met het mes. Een medewerker die haar te hulp schoot werd daarna door de man gestoken. Beide slachtoffers liepen ernstig letsel op. De man werd overmeesterd en aan de politie overgedragen.

Strafbaarheid

De man is onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Uit hun rapporten blijkt kort gezegd dat bij de man sprake is van schizofrenie. De rechtbank neemt de conclusies van de deskundigen over en beschouwt de man als volledig ontoerekeningsvatbaar. De verdachte wordt ontslagen van alle rechtsvervolging. De rechtbank oordeelt dat het vanwege veiligheidsrisico’s noodzakelijk is de man tbs met dwangverpleging op te leggen.

De rechtbank veroordeelt de man ook tot het betalen van schadevergoedingen van in totaal ruim 53.000 euro aan de slachtoffers.

Uitspraak