Laden...

Welkom bij rechtbank Overijssel, locatie Almelo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Overijssel > Welkom bij rechtbank Overijssel, locatie Almelo

Welkom bij de rechtbank, locatie Almelo

In bovenstaande video krijgt u praktische informatie over een bezoek aan onze rechtbank in Almelo, zodat u kunt zien wat u zoal kunt verwachten.

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Overijssel, locatie Almelo kunt verwachten. De eerste foto toont de ruimte met de bodebalie en de zittingszalen, de tweede foto de entree van het gebouw. 

Bodebalie en zittingszalen

  • In de centrale hal vindt u de bodebalie in het midden. U meldt zich bij de balie. De bode kan u vertellen bij welke zaal u precies moet zijn.
  • Direct naast de bodebalie, aan de rechterkant, kunt u gratis koffie en thee pakken. Ook kunt u tegen betaling frisdrank krijgen.
  • In de centrale hal bevinden zich een aantal zittingszalen. Nadat u bij de bodebalie bent doorverwezen, neemt u plaats in de wachtruimte bij de juiste zaal. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.

Entree

  • Na binnenkomst van het gebouw is er een veiligheidscontrole. Van iedereen wordt de tas en kleding gecontroleerd. Dit is voor de veiligheid van iedereen in het gebouw. Deze controle gebeurt aan de hand van deze huisregels.
    Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Er is een bodebalie links van de veiligheidscontrole. Hier kunt u terecht voor informatie, het afgeven van stukken, en voor enkele administratieve zaken, zoals legaliseren en hoger beroep.
  • Na de controle bevindt de informatiebalie zich aan de rechterkant. Komt u een document ophalen of voor bijvoorbeeld een apostille? Dan kunt u terecht bij de informatiebalie.
  • De toiletten, garderobe, spreekkamers en perskamer bevinden zich rechts van de informatiebalie.