Laden...

Rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Overijssel

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Overijssel?

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Informatiebalie

Vanaf 2 juni kunt u weer langskomen bij de Centrale Informatiebalie. Maar de coronamaatregelen blijven gelden. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Overijssel weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 361 55 55

Bezoekadres Almelo

Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zwolle

Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Enschede

Molenstraat 23
7514 DJ Enschede
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank RotterdamBekijk rechtbank Overijssel van binnen.

Nieuws rechtbank Overijssel  Nieuws rechtbank Overijssel

 

 

Raadslid Almelo mocht zich kritisch uitlaten op NPO Radio 1Raadslid Almelo mocht zich kritisch uitlaten op NPO Radio 1https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Raadslid-Almelo-mocht-zich-kritisch-uitlaten-op-NPO-Radio-1.aspxAlmelo9-7-2020 22:00:00Een Almeloos raadslid van de Partij Vrij Almelo handelde niet onrechtmatig door op NPO Radio 1 te zeggen dat de terrasoverkapping van ’t Wetshuys niet volgens de regels is.<p>Een Almeloos raadslid van de Partij Vrij Almelo handelde niet onrechtmatig door op NPO Radio 1 te zeggen dat de uitbouw van het terras van ’t Wetshuys niet volgens de regels is. Volgens de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel kunnen de woorden van het raadslid niet als excessief en onnodig grievend worden aangemerkt. De directie van ’t Wetshuys wilde dat de volksvertegenwoordiger een rectificatie zou plaatsen in een dagblad, maar de voorzieningenrechter gaat daar dus niet in mee.</p>
Taakstraf voor ernstige bedreiging via TwitterTaakstraf voor ernstige bedreiging via Twitterhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Taakstraf-voor-ernstige-bedreiging-via-Twitter.aspxZwolle2-7-2020 22:00:00De politierechter in Zwolle heeft een 31-jarige man uit Almere veroordeeld tot een taakstraf van 20 uur voor het bedreigen van journalist en schrijver Özcan Akyol via Twitter.<p>De politierechter in Zwolle heeft een 31-jarige man uit Almere veroordeeld tot een taakstraf van 20 uur voor het bedreigen van journalist en schrijver Özcan Akyol. De man bedreigde in 2018 het slachtoffer en diens gezin via Twitter. </p>
8 veroordelingen voor drugs- en wapenhandel in Zwolle8 veroordelingen voor drugs- en wapenhandel in Zwollehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/8-veroordelingen-voor-drugs--en-wapenhandel-in-Zwolle.aspxZwolle1-7-2020 22:00:00De rechtbank Overijssel heeft acht personen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en/of in vuurwapens.<p>De rechtbank Overijssel heeft acht personen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en/of in vuurwapens. De 52-jarige hoofdverdachte in het onderzoek ‘Macan’ is op  oudjaarsavond 2019 doodgeschoten bij zijn woning in Zwolle. Hij had mogelijk een centralere rol in de illegale handel, waar de acht andere verdachten een kleiner aandeel in hadden. Zij zijn veroordeeld tot (deels voorwaardelijke) gevangenisstraffen, soms in combinatie met een taakstraf.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Overijssel.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.