Laden...

Rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Overijssel

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Overijssel?

Publiek is beperkt welkom

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek is beperkt welkom in de rechtbank. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Lees hier hoe u dat kunt doen

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Informatiebalie

U kunt langskomen bij de Centrale Informatiebalie. Maar de coronamaatregelen blijven gelden. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

De rechtbank Overijssel laat zoveel mogelijk zaken doorgaan: in de zaal of bijvoorbeeld via videoverbinding
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 55 55

Bezoekadres Almelo

Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zwolle

Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Enschede

Molenstraat 23
7514 DJ Enschede
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank RotterdamBekijk rechtbank Overijssel van binnen.

Nieuws rechtbank Overijssel  Nieuws rechtbank Overijssel

 

 

Vader en minderjarige zoons langer vast in onderzoek dood 14-jarig meisje AlmeloVader en minderjarige zoons langer vast in onderzoek dood 14-jarig meisje Almelohttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Vader-en-minderjarige-zoons-langer-vast-in-onderzoek-dood-14-jarig-meisje-Almelo.aspxAlmelo13-1-2021 23:00:00Een vader en zijn twee minderjarige zoons blijven nog 14 dagen in voorlopige hechtenis, oordeelt de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel. Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie van betrokkenheid bij de dood van een 14-jarig meisje uit Almelo.<p>Een vader en zijn twee minderjarige zoons blijven nog 14 dagen in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel oordeelt dat er op dit moment voldoende redenen zijn om de drie langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie van betrokkenheid bij de dood van een 14-jarig meisje uit Almelo. Haar lichaam werd zondag 10 januari aangetroffen bij het Wendelgoor in Almelo.</p>
Wel schuld geen opzet bij dood baby DeventerWel schuld geen opzet bij dood baby Deventerhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Wel-schuld-geen-opzet-bij-dood-baby-Deventer.aspxZwolle11-1-2021 23:00:00​Een 32-jarige man uit Deventer is schuldig aan de dood van een 8 maanden oude baby en krijgt daarvoor een celstraf van 7 maanden. <p>Een 32-jarige man uit Deventer is schuldig aan de dood van een 8 maanden oude baby en krijgt daarvoor een celstraf van 7 maanden. Het kindje overleed doordat het te hard door elkaar was geschud. De rechtbank Overijssel oordeelt dat de man het niet opzettelijk deed. Hij schudde zijn stiefkind uit paniek, nadat hij het jongetje onwel in zijn bedje vond. Omdat er geen sprake is van opzet, valt de straf veel lager uit dan de eis van de officier van justitie. </p>
2021 vraagt creativiteit, flexibiliteit en inzet2021 vraagt creativiteit, flexibiliteit en inzethttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/2021-vraagt-creativiteit-flexibiliteit-en-inzet.aspxAlmelo, Enschede, Zwolle31-12-2020 23:00:002021 wordt voor de rechtbank Overijssel een interessant en uitdagend jaar. President Bart van Meegen blikt vooruit in zijn blog en vlog.<p>2021 wordt voor de rechtbank Overijssel een interessant en uitdagend jaar. President Bart van Meegen blikt vooruit: “We wensen iedereen een goed en rechtvaardig 2021. Een nieuw jaar waarin voor onze rechtbank drie ambities centraal staan: snelle en goede rechtspraak, verder ontwikkelen in digitalisering en vitale medewerkers. Zo zorgen we voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in Overijssel.”</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Overijssel.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.