Rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Overijssel
Uitsnede gebouw rechtbank Overijssel

Bezoekadressen

Bezoekadres
Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo

Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 5555

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Overijssel 

 

Over de rechtbank

De rechtbank Overijssel staat voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak en spreekt recht in Almelo, Enschede en Zwolle.

De rechtbank Overijssel is de eerste instantie die in zijn arrondissement een juridisch oordeel geeft over een zaak of conflict. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Almelo  Locatie Almelo

 

Gerechtsgebouw locatie Zwolle  Locatie Zwolle

 

Gerechtsgebouw locatie Enschede  Locatie Enschede

 

 


 

Zittingen

Zittingroosters

De rechtbank Overijssel houdt op alle werkdagen zittingen. De rechtbank publiceert wekelijks het zittingsrooster van de strafzittingen en de civiele kort gedingen.

Zitting bijwonen

U bent van harte welkom om een zitting bij te wonen. De meeste zijn openbaar. Komt u met een groep (meer dan 5 personen)? Maak dan van te voren een afspraak. Lees meer over groepsbezoek.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken? Zoekt u juridische informatie? Lees meer informatie over de geldende regels en procedures.

 


Uitgelicht:

  • In 'Uitgesproken Overijssel' vindt u een selectie van interessante, belangrijke of juist alledaagse uitspraken van de rechtbank Overijssel.
      

 

Nieuws rechtbank Overijssel  Nieuws rechtbank Overijssel

 

 

Gevangenisstraf voor stompen oud-buurtgenote21-11-2016 23:00:00Een 33-jarige man is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 60 dagen cel waarvan 57 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur, omdat hij in Delden een vrouw in het gezicht stompte. De man en het slachtoffer zijn oud-buurtgenoten.<p>Een 33-jarige man is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 60 dagen cel waarvan 57 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur, omdat hij in Delden een vrouw in het gezicht stompte. De man en het slachtoffer zijn oud-buurtgenoten. De rechtbank wijst de geëiste schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro af.</p>
Schouwarts veroordeeld voor meineed16-11-2016 23:00:00Een 62-jarige schouwarts is door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor meineed. De man krijgt een werkstraf van 180 uur opgelegd omdat hij in 2014 als getuige-deskundige opzettelijk een onjuiste verklaring aflegde in een strafzaak.<p>Een 62-jarige schouwarts is door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor meineed. De man krijgt een werkstraf van 180 uur opgelegd omdat hij in 2014 als getuige-deskundige opzettelijk een onjuiste verklaring aflegde in een strafzaak. De dader in die strafzaak is in hoger beroep veroordeeld tot 11 jaar cel, voor de dood van een bejaarde vrouw in haar woning in de Koestraat te Zwolle.</p>
Uitgesproken Overijssel - oktober 201616-11-2016 23:00:00Ontslag na het niet inleveren van nagekeken proefwerken, ongeluk in de slachterij, een medewerker met illegale software en vliegen in Twente. Enkele uitspraken van oktober in Uitgesproken Overijssel.<p>Ontslag na het niet inleveren van nagekeken proefwerken, ongeluk in de slachterij, een medewerker met illegale software en vliegen in Twente. Enkele uitspraken van oktober in Uitgesproken Overijssel.</p>

Vraag en antwoord

Waar vind ik informatie over de behandeling van specifieke zaken?

Voor meer informatie over de behandeling van specifieke zaken, kunt u zich richten tot de griffie van de betreffende sector. Zie hiervoor de contactgegevens.

Kan ik bij de rechtbank terecht voor juridisch advies en informatie?

De Rechtspraak kan u niet helpen met inhoudelijke juridische vragen, omdat rechters onpartijdig en onafhankelijk zijn. Wel kunnen wij u vertellen waar u met vragen terecht kunt. U kunt ook terecht bij het Juridisch Loket (juridischloket.nl).

Welke rechter behandelt mijn zaak?

Bij het onderdeel Lokale regels en procedures leest u hoe de toedeling van zaken aan rechters binnen de rechtbank Overijssel is geregeld.