Laden...

Huisregels rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Bezoekinformatie > Huisregels rechtbank Rotterdam

Wat mag niet?

  • Filmen, foto's of geluidsopnamen maken zonder toestemming vooraf.
  • Het geluid van mobiele telefoons of andere communicatieapparatuur aan hebben in de zittingszaal.
  • Eten of drinken in de zittingszaal.
  • Meenemen van alcohol en/of verdovende middelen.
  • Meenemen van wapens en/of voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt.
  • Meenemen van dieren (behalve hulphonden).
  • Het dragen van gezichtsbedekkende kleding, behalve wanneer dit voor de veiligheid of de gezondheid noodzakelijk is.

Het maken van beeld- en geluidsopnames

Het is niet toegestaan om in het gerechtsgebouw beeld- en/of geluidsopnames te maken. Dit geldt zowel voor de ontvangstgebieden, zittingszalen als de wachtruimtes. Journalisten die opnames willen maken van zittingen kunnen hiervoor contact opnemen met de afdeling communicatie. Zie de contactgegevens van de rechtbank.

 

Mobiele telefoons

Mobiele telefoons en andere mobiele telecommunicatiemiddelen zijn toegestaan in het gerechtsgebouw. In zittingszalen en enquêtekamers moet het geluid van alle telecommunicatiemiddelen uitgezet zijn.

 

Versturen tekstberichten tijdens de zitting

De rechter kan beslissen dat u tijdens de zitting geen (tekst)berichten mag versturen met mobiele apparatuur. In sommige gevallen mogen alleen leden van de pers berichten verzenden, omdat dit nodig is voor hun werk als journalist. U dient de aanwijzingen van de rechter, bode en/of parketpolitie op te volgen.

Extra beveiligde zittingszaal

In de extra beveiligde zittingszaal vinden regelmatig zittingen plaats met een verhoogd veiligheidsrisico. Bij deze zittingen kan het voorkomen dat u mobiele apparatuur niet mag meenemen in de zaal. U levert uw apparatuur dan in bij de aanwezige politie. Zij zullen de apparatuur veilig voor u bewaren.

 

 

Beveiliging

Bij binnenkomst van het gerechtsgebouw moet u zich melden bij de receptiemedewerker/portier. Hij/zij zal u vragen naar de reden van uw bezoek. U wordt gevraagd door de detectiepoort te lopen. Zo nodig worden aanvullende beveiligingsmaatregelen genomen, bijvoorbeeld fouilleren of het controleren van bagage.
In verband met de toegangscontrole het vriendelijke verzoek om zo min mogelijk bagage mee te nemen bij uw bezoek aan de rechtbank.

Ordehandhaving

Iedereen die de orde verstoort in het gerechtsgebouw kan de toegang tot het gebouw worden ontzegd. U dient de aanwijzingen van de medewerkers van de rechtbank en/of parketpolitie op te volgen.