Zitting bijwonen rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen rechtbank Rotterdam

Zitting bijwonen

De locaties Rotterdam en Dordrecht zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur open. De zittingen starten nooit voor 9.00 uur.

De meeste zittingen zijn toegankelijk voor publiek. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden, zoals een leeftijdsgrens.

Bezoekinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Rotterdam.

 Groepsbezoeken

>Alles uitklappen
 • Rechtbank Rotterdam biedt scholieren en studenten de gelegenheid om openbare zittingen bij te wonen. Politierechterzittingen zijn bij uitstek geschikt voor scholieren en studenten die voor het eerst gaan kennismaken met het strafrecht.
  De zittingen vinden plaats in Rotterdam en Dordrecht. De maximale grootte voor een groep is 15 personen. Er moet altijd een docent van de school mee.
  Wilt u als docent met uw klas een politierechterzitting bij de rechtbank Rotterdam bezoeken? Dat kunt u aanvragen via ProDemos.
  Op de site van ProDemos staat een rooster van beschikbare politierechterzittingen bij de rechtbank Rotterdam. Daarbij biedt ProDemos aan scholen de mogelijkheid om een gratis gastles aan te vragen, waarin zij het bezoek aan de rechtbank voorbereiden.
  U kunt zich als docent aanmelden via de website van ProDemos en kiezen naar welke zitting en naar welke locatie u met uw klas wilt.

  U kunt ook met uw klas een strafzitting bijwonen zonder een voorbereidende gastles. Aanmelden gaat ook via de site van ProDemos.

  Voor meer informatie verwijzen wij naar ProDemos (prodemos.nl).

  Rechtspraak in de klas

  Bekijk ook het lesmateriaal ter voorbereiding op de gastles en uw bezoek.
  Rechtspraak in de klas

 • Bent u geen docent, maar wilt u wel met een groep (tussen de 5 en 15 personen) een bezoek brengen aan een openbare zitting van de rechtbank Rotterdam? Dan kunt u contact opnemen met de bodedienst.

  Bodedienst locatie Rotterdam

  Email: scholenvoorlichtingrechtbankrotterdam@rechtspraak.nl  
  Tel: 088-36 26234 op werkdagen van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  Bodedienst locatie Dordrecht

  E-mail: scholenvoorlichting.rb.dordrecht@rechtspraak.nl  
  Tel: 088-36 25685 op werkdagen.

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Rotterdam

  Wilhelminaplein 100-125
  3072 AK Rotterdam

  Bezoekadres Dordrecht

  Steegoversloot 36
  3311 PP Dordrecht 

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Rotterdam en Dordrecht

 • Parkeren bij locatie Rotterdam

  Meer informatie over het parkeerbeleid in Rotterdam kunt u vinden op de website van Rotterdam (rotterdam.nl).

  Parkeren bij locatie Dordrecht

  In de omgeving van het Gerechtsgebouw is beperkte mogelijkheid tot parkeren. Bij de hoofdingang van het gerechtsgebouw zijn enkele invalidenparkeerplaatsen. U kunt ook parkeren in de nabijgelegen parkeergarage 'Drievriendenhof' (P1 Parking Dordrecht Centre). Bij binnenkomst van het centrum van Dordrecht dient u de borden P-Drievriendenhof te volgen. Meer informatie over het parkeerbeleid in Dordrecht kunt u vinden op de website van Dordrecht (dordrecht.nl).