Laden...

10 jaar cel voor doden echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 10 jaar cel voor doden echtgenote
Rotterdam, 04 februari 2016

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 27-jarige man veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De rechtbank acht bewezen dat hij zijn echtgenote, door haar te wurgen, om het leven heeft gebracht. Daarbij is naar het oordeel van de rechtbank geen sprake geweest van voorbedachte raad.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij het dode lichaam van zijn vrouw in een bos heeft begraven en dat hij haar vervolgens bij de politie als vermist heeft opgegeven. Pas weken na haar dood werd het lichaam van de vrouw in een bos in Drenthe gevonden.

De rechtbank acht ook bewezen dat twee vrienden van de man hebben geholpen bij het verbergen van het dode lichaam van de vrouw. Een van de mannen krijgt voor zijn aandeel daarin een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd. De andere man wordt voor zijn rol veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 5 maanden.

Alle opgelegde straffen zijn onvoorwaardelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten