Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan. Voor de toegang tot het gerechtsgebouw gelden i.v.m. corona afwijkende regels.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Rotterdam?

Toegankelijkheid rechtbank

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Publiek

Publiek is beperkt welkom. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Lees verder

Journalist

Bent u journalist en wilt u een zitting bijwonen, meldt u zich dan tijdig aan. Zie onze covidpagina voor meer informatie.

Centrale informatiebalie

De centrale informatiebalie van de rechtbank Rotterdam is geopend. Om een grote toeloop te voorkomen, verzoeken wij u uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail af te handelen. 
Lees hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Gaat mijn zaak door?

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Indien in uw zaak een mondelinge behandeling zal plaatsvinden, hoort u van de rechtbank of het gerechtshof wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of via een fysieke zitting) deze zal plaatsvinden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 - 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Bekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 3 (18-22 januari) 2021Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 3 (18-22 januari) 2021https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingsrooster-rechtbank-Rotterdam-week-3-1822-januari-2021.aspxRechtbank Rotterdam 14-1-2021 23:00:00<p>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied vermeld staan op welke werkdagen en tijdstippen ze zijn. </p><p>Publiek en Pers<br>De rechtbank Rotterdam biedt (beperkt) de mogelijkheid voor publiek om fysieke zittingen bij te wonen. Publiek kan zich per mail aanmelden bij de rechtbank via <a href="mailto:publiek.rotterdam@rechtspraak.nl">publiek.rotterdam@rechtspraak.nl</a><br>Klik <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Bezoekinformatie/Paginas/COVID-19-toegang-publiek.aspx">hier</a> voor meer informatie. <br><br>Pers kan beperkt en in overleg met de rechtbank zittingen volgen. Journalisten worden vriendelijk verzocht voor het bijwonen van een zitting contact op te nemen met de afdeling communicatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar <a href="mailto:rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl">rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl</a> of te bellen met                 088 - 361 19 39.<br></p>
Zitting moet over wegens probleem met beedigingZitting moet over wegens probleem met beediginghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zitting-moet-over-wegens-probleem-met-beediging.aspxRotterdam12-1-2021 23:00:00<p>Een strafzitting die vorige week plaatsvond bij de rechtbank Rotterdam moet over omdat bij een van de rechters de beëdiging niet in orde was. Hierdoor zijn de beslissingen die op deze zitting zijn genomen nietig.</p>
Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 2 (11-15 januari 2021)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 2 (11-15 januari 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-2-11-15-januari-2021.aspxRotterdam7-1-2021 23:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.