10 jaar cel voor voorbereiden van moord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 10 jaar cel voor voorbereiden van moord
Rotterdam, 03 maart 2016

De rechtbank Rotterdam heeft op 2 maart 2016 twee mannen veroordeeld: één tot 10 jaar en één tot 47 weken gevangenisstraf. De rechtbank acht bewezen dat de verdachten in 2008 een moord hebben voorbereid. De rechtbank sprak de verdachten vrij van de moord op het Johannes de Vouplein in datzelfde jaar omdat er niet voldoende objectief bewijsmateriaal voorhanden was voor de betrokkenheid van beide verdachten bij deze dodelijke aanslag.

De hoofverdachte is vanuit Mexico naar Nederland gekomen om hier gewapend een geschil in het drugsmilieu te beslechten. De rechtbank rekent de verdachten zwaar aan dat zij de Nederlandse rechtsorde op grove wijze hebben geschonden. Het verschil in strafoplegging laat zich verklaren doordat de ene verdachte een beperktere rol in de voorbereiding had gespeeld, zijn volledige medewerking aan het onderzoek had verleend, zijn schone strafblad en persoonlijke omstandigheden. Ook zou hij onder druk gezet zijn door de andere verdachte.

Alle opgelegde straffen zijn onvoorwaardelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten