10 jaar gevangenisstraf voor doden moeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 10 jaar gevangenisstraf voor doden moeder
Rotterdam, 27 november 2015

 

Vandaag heeft de rechtbank te Rotterdam uitspraak gedaan in de zaak van een man die wordt verdacht van het doden van zijn moeder. De officier van justitie heeft tijdens de zitting van 13 november 2014 een gevangenisstraf van 10 jaar geëist voor doodslag. De verdachte heeft tijdens de zitting de beschuldiging ontkend.

De rechtbank acht bewezen dat de verdachte zijn moeder met een kussen heeft gesmoord. Daarbij hecht de rechtbank veel waarde aan de omstandigheid dat naast het slachtoffer een kussen is aangetroffen met daarop een bloederige vlek, welke vlek DNA van het slachtoffer bevatte. Op dit kussen is rondom en aan beide zijden DNA van de verdachte aangetroffen. De verdachte heeft daarvoor geen goede verklaring gegeven. 

De rechtbank overweegt in haar uitspraak dat het slachtoffer een doodsstrijd moet hebben geleverd met ongekende angst. Ook wordt meegewogen dat de verdachte voor de nabestaanden, waaronder zijn zus, groot en onomkeerbaar leed heeft veroorzaakt en dat het feit veel onrust veroorzaakt heeft in het verzorgingshuis waar zijn moeder woonde.

De verdachte is voor doodslag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar.
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten