11 jaar cel voor dodelijke schietpartij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 11 jaar cel voor dodelijke schietpartij
Rotterdam, 06 februari 2017

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld voor het doodschieten van een 38-jarige man in Dordrecht op 5 mei 2016.  Volgens de verdachte had het slachtoffer een automatisch vuurwapen op hem en zijn vriendin gericht, waarop de verdachte hem uit zelfverdediging heeft doodgeschoten.

De rechtbank wijst dit beroep op noodweer echter af. De verdachte bevond zich in zijn auto terwijl zijn motor draaide toen het slachtoffer met zijn auto naast hem kwam staan. Volgens de verdachte keek het slachtoffer ‘vreemd’ in zijn richting en pakte het slachtoffer toen een vuurwapen. De rechtbank is van oordeel dat de verdachte, toen hij dat zag,  snel weg had kunnen en moeten rijden.

In plaats daarvan heeft de verdachte zijn vuurwapen gepakt en geschoten op het slachtoffer, dat daardoor is overleden. De rechtbank acht doodslag dan ook bewezen en legt de verdachte een gevangenisstraf op van 11 jaar. Ook moet de verdachte een schadevergoeding van ruim € 10.000 betalen aan de vriendin van het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten