15 jaar cel voor beroving en gekwalificeerde doodslag in 1995

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 15 jaar cel voor beroving en gekwalificeerde doodslag in 1995
Rotterdam, 01 december 2015

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 39-jarige Poolse man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Vast is komen te staan dat de man in augustus 1995 een hoogbejaarde vrouw in Rotterdam in haar woning aan de Boezemlaan heeft overvallen. De man heeft de vrouw met geweld om het leven gebracht en haar beroofd van sieraden en haar bankpasje.  

Ook acht de rechtbank bewezen dat de man in juli 1995 een andere bejaarde vrouw in haar woning aan de Akkerwindestraat in Rotterdam heeft beroofd en mishandeld.
 
In beide gevallen zijn sporen van de man in de woningen van de slachtoffers aangetroffen.  Daarnaast bleek hij met de bankpas van een van de vrouwen grote geldbedragen te hebben gepind en werden onder andere eigendommen van de vrouwen in de woning van zijn ouders in Polen teruggevonden.
 
De rechtbank acht onvoldoende concreet bewijs aanwezig voor de betrokkenheid van de verdachte bij de overval op een derde hoogbejaarde vrouw in haar woning aan de Bergselaan, eveneens in juli 1995. De man is van dat feit vrijgesproken.
 
De man kwam al vrij snel na de berovingen uit 1995 bij justitie in beeld maar kon niet eerder worden berecht omdat hij sinds 1996 in Engeland vast zat wegens een dubbele roofmoord aldaar. Pas nadat hij in Engeland een aanzienlijk gedeelte van zijn straf had uitgezeten, kon hij in Nederland worden berecht.
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten