Laden...

18 jaar cel voor berovingen uit 2003 waarvan een met dodelijke afloop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 18 jaar cel voor berovingen uit 2003 waarvan een met dodelijke afloop
Rotterdam, 17 juli 2017

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 38-jarige man veroordeeld tot 18 jaar cel voor 4 berovingen, waarvan één met dodelijke afloop. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte op 23 november 2003 in een tijdsbestek van ongeveer een half uur eerst twee jonge slachtoffers heeft bedreigd met een mes en heeft beroofd, vervolgens een derde slachtoffer meermalen met een mes heeft gestoken en beroofd, en ten slotte een vierde slachtoffer heeft doodgestoken en beroofd.

De laatste twee feiten zijn door de rechtbank aangemerkt als een gekwalificeerde doodslag, en een poging daartoe. Dit betekent dat de doodslag (en de poging daartoe) is gepleegd in relatie tot een ander misdrijf, diefstal met geweld. Verdachte is vrijgesproken van moord omdat de rechtbank geen bewijs aanwezig acht voor voorbedachte raad.

De verdachte kwam in beeld nadat hij zich in 2016 op het politiebureau meldde. Na enkele verhoren deed de verdachte een beroep op zijn zwijgrecht. Zijn verklaringen in combinatie met de aangiftes en  technisch bewijs (onder andere vezelsporen) zijn voor de rechtbank voldoende bewijs om de verdachte voor alle feiten op de dagvaarding te veroordelen.

Uitspraken