6 maanden cel voor doodrijden fietser

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > 6 maanden cel voor doodrijden fietser
Rotterdam, 12 september 2017

De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 31-jarige man uit Roemenië veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden. De man kwam in oktober 2015 met zijn auto in botsing met een andere man die op de fiets reed. De fietser is aan de gevolgen van die botsing overleden.

 

 

Te hard gereden

Volgens de rechtbank is vast te komen staan dat de bestuurder van de auto ongeveer 100 kilometer per uur reed op een weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Bovendien was het donker en de straat slecht verlicht.

Geen opzet wel schuld

Hoewel de bestuurder van de auto niet het opzet had om een aanrijding te veroorzaken is het wel aan zijn rijgedrag te wijten dat de botsing heeft plaatsgevonden. Hij heeft veel te hard gereden terwijl hij een onoverzichtelijke kruising naderde. De rechtbank is vanwege deze onvoorzichtigheid en onachtzaamheid dan ook van oordeel dat de bestuurder van de auto schuld heeft aan het ongeval.

Straf conform eis

De rechtbank heeft de bestuurder van de auto een celstraf van 6 maanden opgelegd. Daarnaast moet hij zijn rijbewijs twee jaar inleveren en is hij zijn auto kwijt. De opgelegde straffen zijn gelijk aan de straf die de officier van justitie tijdens de zitting heeft geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten