Beroep tegen Forum Rotterdam ongegrond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Beroep tegen Forum Rotterdam ongegrond
Rotterdam, 10 april 2014

De bestuursrechter van de rechtbank Rotterdam heeft op 10 april 2014 het beroep dat Wiedouw Horeca Rotterdam Raoul heeft aangespannen tegen de gemeente Rotterdam ongegrond verklaard.

 

De vergunning betreft het deels slopen en deels renoveren van het ABN Amro-gebouw aan de Coolsingel. Volgens de plannen wordt aan en achter de plek van het oude gebouw een multifunctioneel project gevestigd, genaamd Forum Rotterdam.

Wiedouw Horeca Rotterdam Raoul stelt ernstige nadelige gevolgen te gaan ondervinden van het nieuwe gebouw, omdat het gebouw als dit gereed is de zon van het terras van de horecaonderneming Raoul (deels) wegneemt.

De rechtbank heeft overwogen dat de regelgeving, plannen en afspraken waarmee de gemeente in dit geval rekening had te houden haar de ruimte en mogelijkheid gaven om een besluit als dit te nemen. De gemeente heeft ook voldoende onderbouwing gegeven voor het besluit. Deze onderbouwing bestaat uit inzichtelijke, betrouwbare en deugdelijk tot stand gekomen onderzoeksverslagen. Verder komt de rechter tot de conclusie dat de gemeente terecht stelt dat de belangen met betrekking tot de uitvoering van het project, zwaarder wegen dan die van de eisende partij.

De rechtbank stelt overigens vast dat de nadelige gevolgen voor de eisende partij minder ingrijpend zijn dan door deze geschetst. Wiedouw Horeca Rotterdam Raoul kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Uitspraken

Meest gelezen berichten