Beslissing van de rechtbank Rotterdam inzake mediaverzoeken in de zaak Jos van Rey

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Beslissing van de rechtbank Rotterdam inzake mediaverzoeken in de zaak Jos van Rey
Rotterdam, 31 maart 2016

Op 4 en 5 april 2016 zal een aanvang worden gemaakt met de inhoudelijke behandeling van de zaak Van Rey en van de zaken van twee medeverdachten.

Op 4 april 2016 zullen de zaken door de officier van justitie worden voorgedragen. Daarna zal de rechtbank (in beginsel) de eerste drie feiten op de tenlastelegging met de verdachte Van Rey bespreken. Dit betreft - kort gezegd - de verdenking rondom de burgemeestersbenoeming in Roermond in 2012 en de verdenkingen van fraude bij verkiezingen in de periode 2010-2012. De behandeling van deze feiten zal zo nodig op 5 april 2016 worden voortgezet

Tegen de achtergrond van de Persrichtlijn 2013 heeft de rechtbank als volgt beslist op verzoeken van de media.


Tijdens de genoemde twee zittingsdagen kunnen opnames worden gemaakt. De verdachte Van Rey heeft aangegeven geen bezwaar te hebben om van achteren te worden gefilmd. Ook mag zijn stem worden opgenomen. De andere twee verdachten mogen niet in beeld worden gebracht noch mag hun stem worden opgenomen. De professionele procespartijen en de rechtbank mogen in beeld worden gebracht. De rechtbank kan steeds beslissen om de camera’s en geluidsopname apparatuur stil te laten zetten.

Op 10 mei 2016 staat het requisitoir in deze zaak gepland. Ook dat mag worden opgenomen. Net als de uitspraak waarvan de datum nog niet vast staat.

Kijk hier voor een overzicht van de zittingsplanning

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten