Cel en taakstraffen opgelegd in zaak examenfraude

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Cel en taakstraffen opgelegd in zaak examenfraude
Rotterdam, 13 februari 2014

Vandaag heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in de zaak rond de examenfraude bij de Ibn Ghaldounschool in 2013. Negen meerderjarige en twee minderjarige verdachten stonden terecht voor het helen en stelen van eindexamens.

De verdachten zijn veroordeeld tot celstraffen en werkstraffen, variërend van 130 tot 170 uur. De verdachten die een gevangenisstraf kregen opgelegd hoeven niet terug naar de gevangenis, de opgelegde celstraf is in geen van de gevallen langer dan de tijd die zij in voorarrest hebben gezeten.

Hier (pdf, 11,1 KB) staat de samenvatting van de strafmotivering met betrekking tot de meerderjarige verdachten, zoals deze is uitgesproken tijdens de zitting op 13 februari 2014.

De uitspraak in de zaak van de twee minderjarige verdachten wordt later vanmiddag gedaan. Daarover zal een afzonderlijk bericht verschijnen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten