Celstraf en tbs voor moord op ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Celstraf en tbs voor moord op ex-partner
Rotterdam, 14 december 2017

Vandaag heeft de rechtbank in Rotterdam een 28-jarige vrouw uit Vlaardingen veroordeeld voor moord en verboden vuurwapenbezit. De rechtbank acht bewezen dat zij haar ex-partner op 6 september 2013 heeft doodgeschoten.

De vrouw wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf  voor de duur van 9 jaar (met aftrek van voorarrest) en tbs met dwangverpleging. De vrouw is meteen na de uitspraak in voorarrest genomen.

Vordering zoontje

De vordering van de benadeelde partij-het zoontje van verdachte en het slachtoffer- heeft de rechtbank niet inhoudelijk kunnen behandelen. Dat zou een onevenredige belasting van het strafproces vormen.

Mishandeling

In een tweede vonnis is de vrouw schuldig bevonden aan de mishandeling van haar ex-partner en haar zoon in 2012. Aangezien zij in de moordzaak is veroordeeld tot een lange gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wordt zij voor deze feiten wel schuldig verklaard maar krijgt ze geen extra straf of maatregel opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten