Laden...

Celstraf en klinische behandeling voor leksteken groot aantal banden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Celstraf en klinische behandeling voor leksteken groot aantal banden
Rotterdam, 15 juni 2023

Een 34-jarige verdachte van het leksteken van een groot aantal banden is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 365 dagen, waarvan 163 dagen voorwaardelijk. Hij moet zich ook laten opnemen in een psychiatrische kliniek.

De man stak van 17 november 2022 tot en met 25 november 2022 banden lek van auto's, scooters en vrachtwagens van 309 gedupeerden in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Ammerstol, Bergambacht en Lekkerkerk. Daarnaast heeft hij zich schuldig gemaakt aan diefstal van een tractorsleutel en aan een poging tot diefstal na insluiping in een woning. Hij werd bij die insluiping betrapt door de bewoners en hun dochter.

Bij de man is een psychische stoornis vastgesteld, waardoor de feiten hem niet volledig kunnen worden toegerekend. Om herhaling te voorkomen dient hij zich te laten behandelen in een kliniek.

De man moet ook de schade vergoeden voor de lekgestoken banden, waarbij in totaal een bedrag van 22.181,38 euro door de rechtbank is toegewezen.

Uitspraken