Celstraf voor deelname terroristische organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Celstraf voor deelname terroristische organisatie
Rotterdam, 18 april 2019

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen Melis A. De rechtbank acht haar schuldig aan deelneming aan de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) door naar Syrië af te reizen en zich daar te voegen bij haar echtgenoot, die voor IS had gestreden, door met hem een gezin te vormen, met hem wapens in huis te hebben en door geld aan te nemen van IS.

De rechtbank acht niet bewezen dat zij naar Syrië is afgereisd om zelf te strijden of om samen met anderen terroristische misdrijven voor te bereiden.

18 maanden

Zij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Daarbij heeft de rechtbank overwogen dat voor haar een belangrijke reden om naar Syrië te gaan, was om bij haar echtgenoot te zijn. Daarnaast heeft zij de zorg voor een jong kind. Om te voorkomen dat zij in herhaling vervalt wordt zij wel drie jaar onder toezicht van de reclassering gesteld.

Meest gelezen berichten