Celstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Celstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval
Rotterdam, 02 april 2015

 

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 51-jarige man uit Mookhoek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De rechtbank is van oordeel dat de man schuldig is aan het veroorzaken van een auto-ongeluk in april 2012. Daarbij overleed een vrouw en raakte haar dochter zwaar gewond.

Wat de rechtbank de man zwaar aanrekent, is dat hij als bestuurder van een auto niet alleen veel te hard reed (+/- 150 km/h) maar ook ruim meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Vervolgens is de man op de A16 ter hoogte van de Brienenoordbrug bij Rotterdam in botsing gekomen met de Fiat Panda waarin de twee vrouwen zaten.
 
Bij het bepalen van de hoogte van straf heeft de rechtbank laten meewegen dat de man en zijn medepassagier de plaats van het ongeluk snel hebben verlaten zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Bovendien bleek de man al eerder te zijn veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol.
 
Naast de opgelegde gevangenisstraf mag de man drie jaar lang geen motorvoertuigen besturen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten