Laden...

Eindrapport maritieme gerechtsdeskundigen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Eindrapport maritieme gerechtsdeskundigen
Rotterdam, 24 april 2024


Het eindrapport 'afkoersen op vaste maritieme gerechtsdeskundigen' is gereed. Dit rapport is totstandgekomen door een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Vervoerrecht, Erasmus School of Law en rechtbank Rotterdam. 

Aanvaring of ladingschade

In het rapport  (pdf, 1,2 MB)wordt ingegaan op de mogelijkheid om een maritieme gerechtsdeskundige te benoemen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een aanvaring met een schip of ladingschade aan boord. 

Zo'n deskundige gaat dan aan boord van het betreffende schip om samen met vertegenwoordigers van partijen gegevens en documenten te verzamelen over de mogelijke oorzaak van het probleem dat tijdens de zeereis is ontstaan. 

Checklist


Advocaten kunnen bij de voorzieningenrechter een verzoek indienen om een maritieme gerechtsdeskundige te benoemen. Voor het opstellen van dat verzoek kunnen advocaten gebruik maken van deze checklist (pdf, 151,6 KB).

Uitspraken