Laden...

Eurogrit moet schade betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Eurogrit moet schade betalen
Rotterdam, 06 december 2017

Eurogrit moet de firma Muehlhan een voorschot van nog ruim 49.000 euro betalen vanwege geleden schade. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam vandaag bepaald. Eurogrit had eerder al een bedrag van ruim 12.000 euro aan Muehlhan betaald.

Eurogrit heeft Muehlhan een partij straalgrit geleverd dat vervuild bleek met asbest. Hierdoor heeft Muehlhan werkzaamheden moeten stilleggen en onderzoeken en saneringen moeten laten uitvoeren

De kortgedingprocedure leent zich niet om vast te stellen hoe hoog de schade van Muehlhan precies is. Wel heeft Muelhan aannemelijk gemaakt dat bepaalde kosten in ieder geval zijn gemaakt. Het gaat daarbij om schade ter hoogte van het aankoopbedrag van het straalgrit en verschillende asbest inventarisaties.

In deze procedure stond de vraag centraal of de schade die is ontstaan door straalgrit dat niet voldoet door de leverancier (Eurogrit) vergoed moet worden. De vraag of door het gebruik van het verontreinigde straalgrit gevaar voor de volksgezondheid is ontstaan, was in dit kort geding niet aan de orde.

Uitspraken