Expositie Ondine de Kroon in het zittingszaalcomplex, locatie Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Expositie Ondine de Kroon in het zittingszaalcomplex, locatie Rotterdam
Rotterdam, 02 februari 2017

Van 2 februari tot 29 april 2017 exposeert Ondine de Kroon in het zittingszalencomplex in Rotterdam met 'Over zwart en wit, over kleur en diversiteit'. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Over zwart en wit, over kleur en diversiteit

Of het om de  Europese bankbiljetten gaat van vóór de Euro, of de godshuizen van de vijf wereldgodsdiensten – één van de grote thema's van De Kroons werk is culturele diversiteit. Haar werk is beschouwend, iedereen en alles wordt met dezelfde afstand en liefde afgebeeld.

De afstand maakt De Kroon tot een voyeur, zoals de Geisha uit de serie: Zwart & Wit, zij gluurt over haar waaier, oordeelt niet en weet ondertussen alles. Ondine de Kroon laat ons met haar mee gluren. Het nieuwste portret draagt de titel: The doubt.

De kunstenares haalt haar inspiratie overal vandaan; er dient zich een thema aan voor een seriewerk, of er ontstaat al werkend een onderwerp. Zij zwerft over het internet, gaat de straat op,  gewapend met een camera of spit in haar collectie knipsels en ansichtkaarten tot de juiste ingrediënten voor een nieuw werkstuk naar boven komen.

Daarna volgen de schetsen die tot een afbeelding moeten leiden; de verzamelde informatie wordt gecompileerd tot een voorstelling. 'De kathedraal' is, hoewel gebaseerd op bestaande kathedralen, zelf samengesteld. Bijbelse taferelen als de verdrijving uit het paradijs, het oordeel over goed en kwaad, kiest zij als psychologisch thema. Al werkend maakt ze de kwestie duidelijk in scherpe lijnen en heldere kleuren.

Meer informatie op www.ondinedekroon.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten