Feestelijk welkom voor nieuwe medebewoners locatie Dordrecht van rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Feestelijk welkom voor nieuwe medebewoners locatie Dordrecht van rechtbank Rotterdam
Dordrecht, 11 oktober 2018
Robine de Lange-Tegelaar, president van de rechtbank Rotterdam en Jaap Slootmaker, plaatsvervangend directeur generaal van Rijkwaterstaat openden gisteren de nieuwe werkomgeving van Rijkswaterstaat op de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam. Bij de feestelijke opening waren Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht, Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak en medewerkers van Rijkswaterstaat en de rechtspraak aanwezig.

Afgelopen voorjaar en zomer is de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam in opdracht van de Raad voor de rechtspraak verbouwd en geschikt gemaakt om 100 medewerkers van Rijkswaterstaat als medebewoners te kunnen ontvangen. Rijkswaterstaat, de Raad voor de rechtspraak, het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Dordrecht en de rechtbank Rotterdam hebben daar zowel voor als achter de schermen in goede harmonie aan gewerkt.

Het uitgangspunt van de inhuizing van Rijkswaterstaat is dat de Rijksoverheid de beschikbare kantoorruimte zo slim en efficiënt mogelijk wil benutten. Met de komst van de Rijkswaterstaat-medewerkers is het teveel aan vierkante meters, dat de rechtbank in het pand ter beschikking had, teruggebracht. De eerste stap daartoe is gezet toen een aantal jaren geleden de Raad voor de kinderbescherming in het pand trok. Met het plan om Rijkswaterstaat in te huizen, is er bewust voor gekozen dat ook andere rijksorganisaties, dan degenen die horen bij Justitie en Veiligheid, welkom zijn in het pand van de rechtbank Rotterdam.
Met drie organisaties als bewoners wordt de kantoorfunctie van het historische pand in Dordrecht weer optimaal benut.

Uitspraken

Meest gelezen berichten