Geen straf, wel veroordeling voor politieambtenaar die Feyenoordsupporter op hoofd sloeg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Geen straf, wel veroordeling voor politieambtenaar die Feyenoordsupporter op hoofd sloeg
Rotterdam, 02 februari 2017

De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak tegen de politieambtenaar die op de dag van de wedstrijd Feijenoord tegen het Russische Kuban Krasnodat op 29 augustus 2013 een supporter op het hoofd sloeg met een wapenstok. Geoordeeld is dat de verdachte tegen de supporter, die ondanks aanmaningen daartoe niet weg liep, gepast geweld mocht gebruiken, ook met gebruikmaking van een lange wapenstok.


 

De rechter vindt het op grond van de bekeken beelden echter niet geloofwaardig dat de verdachte de supporter op de bovenarm wilde raken. Door de wapenstok met kracht op het hoofd van de supporter te slaan, is de politieambtenaar over een grens gegaan en heeft dus wederrechtelijk gehandeld.


De rechter legt geen straf op vanwege de omstandigheden waaronder het delict plaatsvond. Acht is geslagen op de dreigende en grimmige situatie waarin een en ander zich afspeelde. De rechter liet ook de grote media-aandacht en de gevolgen voor de carrière en andere persoonlijke gevolgen voor de verdachte meewegen. De politieambtenaar moet aan de benadeelde partij € 1.170,19 betalen, een vergoeding voor materiële en immateriële schade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten