Laden...

Gerenoveerde rechtbank Rotterdam officieel geopend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Gerenoveerde rechtbank Rotterdam officieel geopend
Rotterdam, 17 januari 2020

Gisterenmiddag is de gerenoveerde rechtbank Rotterdam met een feestelijke bijeenkomst geopend. Ruim 150 gasten en een groot aantal medewerkers vierden dat de renovatie na ruim anderhalf jaar breken, bouwen en vernieuwen is voltooid. Met een nieuwe kantooromgeving en een modern ontvangstgebied van de rechtbank en het Openbaar Ministerie Rotterdam is de toegankelijkheid voor rechtzoekenden in de regio Rotterdam-Dordrecht verbeterd.

President Robine de Lange-Tegelaar, burgemeester Ahmed Aboutaleb en plaatsvervangend hoofdofficier Linda Dubbelman spraken over het belang van toegankelijke rechtspraak. Daarna volgde een klinkende Rotterdamse muziekperformance. Vijf trombonisten van New Age Connection speelden een fragment uit ‘Fanfare of the common man’, het popkoor Paper Moon zong ‘Dat kan alleen in Rotterdam’ en de slagwerkers van de brassband SKVR rondden af met een swingend optreden. Dichter Derek Otte sloot aan met een voordracht over rechtspraak en waarheidsvinding.
Na de optredens is een beeld van kunstenaar Jeroen Henneman onthuld, een monumentaal werk waarmee hij zijn blik op de rechtspraak laat zien. Met de onthulling werd de gerenoveerde rechtbank officieel voor geopend verklaard.

Uitspraken