Gevangenisstraf voor dodelijk ongeluk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Gevangenisstraf voor dodelijk ongeluk
Rotterdam, 22 maart 2016

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak over een verkeersongeluk dat plaatsvond in Ouddorp in de vroege ochtend van 11 juli 2015.  Twee jonge mannen zijn daarbij uit de laadbak gevallen van een pickup truck die bestuurd werd door de verdachte. Eén van hen is gewond geraakt, de ander is overleden.

Voor de rechtbank staat vast dat de verdachte veel te veel gedronken had. Vervolgens is hij gaan rijden met de pickup truck, terwijl zijn twee vrienden in de laadbak lagen te slapen. De verdachte is steeds woester gaan rijden: hij maakte steeds scherpere bochten, totdat zijn beide vrienden uit de laadbak vielen.

De rechtbank neemt het de verdachte erg kwalijk dat hij heeft geprobeerd een deel van zijn verantwoordelijkheid af te schuiven op de slachtoffers door te zeggen dat zij hem tijdens de rit hebben aangemoedigd.

De officier van justitie heeft een werkstraf geëist met daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf; daarnaast wil de officier dat de verdachte zijn rijbewijs nog een tijd kwijt is.

De rechtbank vindt de geëiste straf te licht en legt een gevangenisstraf op van 12 maanden (met aftrek van voorarrest), waarvan de helft voorwaardelijk, en daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden (met aftrek van de tijd dat de verdachte zijn rijbewijs al kwijt is).

Uitspraken

Meest gelezen berichten